Maajoukkue 2023

Pelaajat

Petri Matikainen #8

Pelipaikka: Puolustaja
Maila: Käsimaila
Kätisyys: Right
Kokemus: 25 vuotta

Olen Petri Matikainen ja olen pelannut sähköpyörätuolisalibandyä noin 25 vuotta. Lihassairauden ilmenemisen jälkeen halusin edelleen pelata jotain ja spt-salibandy löysi minut. Laji antoi minulle vauhtia ja ei niin vaarallisia tilanteita, sekä hienon salibandy yhteisön. On hienoa päästä pelaamaan maailman huippuja vastaan ja toivottavasti tulevaisuudessa myös voittamaan heidät. Hienointa lajissa on, että kuka vain joka sähköpyörätuolia osaa ajaa voi tulla lajiin mukaan ja menestyä vaikka kuinka hyvin.

Atso Ahonen #11

Pelipaikka: Maalivahti
Maila: T-stick

Kokemus: 20 vuotta

Olen Atso Ahonen, espoolaistunut perheenisä, jalkapallokannattaja ja sähköpyörätuolisalibandyn pelaaja.Pelaan sähköpyörätuolisalibandya, koska laji on erittäin hyvä, ylivoimaisesti paras vammaisurheilujoukkuelaji. Peli on yksinkertainen, mutta taktinen, nopea ja viihdyttävä. Potentiaali on valtava viihtyvyyden kannalta.

Nuorena halusin tulla jääkiekkoammattilaiseksi. Kun sain lihassairausdiagnoosin, tuli ilmeiseksi, että se ei ole mahdollista. Sitten kuulin sähköpyörätuolisalibandysta. Sanoin heti ensimmäiseksi, että sitten voin tulla tuossa parhaaksi pelaajaksi. Sillä tiellä olen edelleen. Laji on minulle erittäin rakas ja antanut paljon hienoja hetkiä ja mahdollisuuksia tavoitella maailman huipputasoa urheilussa.

Olen saanut henkilökohtaisten palkintojen muodossa menestystä, mutta tavoittelen ja kaipaan Suomen maajoukkueen menestystä aivan absoluuttisella huipulla. Tavoitteenani on voittaa kultaa arvokisoissa. 

Saila Luumi #14

Pelipaikka: Hyökkäävä puolustaja
Maila: Käsimaila
Kätisyys: Left
Kokemus: 20 vuotta

Olen Saila ja pelaan spt-säbää, koska rakastan vauhtia ja hektisiä tilanteita. Tutustuin lajiin 2004 Suomessa järjestetyissä MM-kisoissa. Minun vammaani kuuluu kankeus ja sen kautta hitaus liikkeissä. Laji on kehittänyt tilannenopeudellaan myös minua vikkelämmäksi. Siinä on apua hyvästä tilannetajusta, joka myös kehittyy edelleen. 

Tämä on ainoa paralaji, jossa vaikea vammainen voi aktiivisesti olla osa monipuolista joukkuetta. Olen osallistunut vuosia lajin kansainvälisen kattojärjestön hallitukseen. Siitä jäi toive, että jonain päivänä olisimme paralympialaji. 

Tavoitteeni on kehittyä pelaajana edelleen pelin lukemisessa. Haluan oppia pelaamaan yhteen tämän upean jengin kanssa ja sen myötä voittaa EM-kultaa. Teen tavoitteen eteen kaikkeni kentällä ja sen ulkopuolella. 

Spt-säbä tuo aina syyn hymyyn.

Jasmi Ahonen #15

Maila: T-stick
Kokemus: 10 vuotta

Olen Jasmi Ahonen, #15, ja olen pelannut sähköpyörätuolisalibandya noin 10 vuotta. Pelaan tuoliin kiinnitettävällä mailalla, jota kutsutaan nimellä t-stick. Tehtäväni on tehdä tilaa muille pelaajille kentällä ja estää vastustajaa pääsemästä liian lähelle. Paras fiilis tulee siitä, kun itse saa vastustajan hyvään blokkiin, ja joukkueemme tekee maalin!

Aloitin pelaamisen nuorena, koska moni ystäväni oli siitä kiinnostunut ja kannusti minua lajin pariin. Tauko osui teinivuosien loppuun, kunnes muutin lähemmäksi harjoittelumahdollisuutta, jolloin ystäväni houkuttelivat minut uudestaan mukaan. Siitä lähtien, noin 8 vuotta, olen ollut enemmän innoissani ja huomannut kehittyneeni pelaajana entistä enemmän. Vaikeavammaisena on hankala löytää urheilulajia, jossa hengästyisin ja joka haastaisi fyysisiä rajojani, kuitenkaan menemättä liiallisuuksiin. Spt-salibandy on tuonut minut osaksi yhteisöä, jossa vammaisuudella tai apuvälineillä tai erilaisuudella ei ole väliä, kaikki voivat olla omia itsejään ja tuntea olevansa osa joukkuetta. Lajissa parasta on sen vauhdikkuus ja energia. Niin kentällä ollessa kuin vaihtopenkillä ollessa täytyy olla koko ajan valppaana ja huomioida pienimpiäkin muutoksia omassa ja vastustajan pelissä.

Olen kehittynyt pelaajana paljon viime vuosien aikana, minkä ansiosta sain paikan maajoukkueesta. Kuitenkin koen, että koko ajan on jotain kehitettävää niin omassa kuin joukkueenkin pelissä. Oma tavoitteeni on oppia lukemaan peliä vielä paremmin, oppia olemaan oikeassa paikassa juuri oikeaan aikaan. Haluan oppia olemaan johdonmukaisempi omassa pelaamisessani ja tätä varten harjoittelen.

Lajin parissa olen saanut tutustua moniin mahtaviin ihmisiin ja osallistua kivoihin treeni- tai pelireissuihin. Joukkueen yhteishenki on yksi asia, mikä tekee asiasta niin mahtavan! Meillä on upea porukka, jossa kaikki tukevat ja kannustavat toisiaan

Walter Östergård #17

Maila: Käsimaila
Kokemus: 7 vuotta

Olen Walter Östergård, alkuperäisesti Vaasasta kotoisin, mutta nyt Helsingissä opiskeleva SPT-salibandy pelaaja. Olen nyt 19-vuotias, ja olen pelannut noin 7 vuotta.

Laji on hauska, haastava ja nopea. Se on antanut minulle paljon iloa näitten vuosien aikana, ja siitä on myös ollut hyötyä muissa osissa elämääni.

Pelaan mailalla, ja paras asia lajissa on se, että voi aina kehittyä lisää ja oppia uutta. Tavoitteena tällä hetkellä olisi menestyä kansainvälisissä kisoissa, ja saada pelata kovia vastuksia vastaan.

Samuel Ojala #20

Pelipaikka: Hyökkääjä
Maila: Käsimaila

Kokemus: 15 vuotta

Olen Samuel Ojala ja olen pelannut noin 15 vuotta. Pelaan hyökkääjänä.

Pelaan sähköpyörätuolisalibandya, koska sitä kautta olen saanut tutustua uusiin ihmisiin ja olen saanut hyviä kokemuksia. Laji merkitsee minulle paljon, olen sitä kautta löytänyt uusia ystäviä ja jopa aviopuolison. 

Anni Kyröläinen #21

Maila: T-stick
Kokemus: 15 vuotta

Olen Anni Kyröläinen, 34-vuotias Itä-Suomesta Helsinkiin kotiutunut t-stick-pelaaja, joka tunnetaan kentällä kovista otteistaan. Lajin pariin päädyin heti Helsinkiin pienestä kylästä muutettuani, sillä urheilufanina olin aina haaveillut voivani harrastaa jotain joukkueurheilua. Mahdollisuuksia minulle maaseudulla ei luonnollisesti ollut, mutta kaupungissa löysin saman tien spt-salibandyn pariin ja sille tielle jäin. 

Pelasin aluksi käsimailalla, mutta huomasin, että voimani ja ulottuvuuteni eivät riitä toivomaani kehittymiseen käsimailapelaamisessa, joten vaihdoin t-stickiin eli tuoliin kiinnitettävään mailaan ja erilaiseen pelinrakentajan rooliin. Tämä olikin sitten se askel, jonka jälkeen tie vei myös maajoukkueeseen.

Nautin lajimme taktisuudesta ja vauhdista. Se on vastannut kaikkiin niihin haaveisiini urheilujuudesta, joita elättelin jo nuorena yrittäessäni keksiä sisarusteni kanssa myös minulle sopivia pihapelejä. Lajin kansainvälinen taso on kova ja se tarjoaakin myös mahdollisuuden kehittyä ja olla huippu-urheilija vaikeasta vammastani huolimatta.  

Jesse Mursu #37

Pelipaikka: Puolustaja
Maila: Käsimaila

Kokemus: 7 vuotta

Olen Jesse Mursu ja olen harrastanut lajia 7 vuotta. Pääroolini on puolustaja/pelinrakentaja ja pelaan pelinumerolla 37. Harrastan sähköpyörätuolisalibandyä koska se on nopea laji, jossa pääsen parantamaan omia taitojani sekä kilpailemaan sairaudestani huolimatta.

Daniel Wickstrand #65

Pelipaikka: Maalivahti
Maila: T-stick

Kokemus: 12 vuotta

Olen Daniel Wickstrand. Pelaan tätä lajia, koska tykkään urheilusta ja tämä laji sopi juuri itselleni lihassairauden takia. Tavoitteenani on olla maailman paras maalivahti. Lajissa on hienoa erityisesti nopeus ja yhteisöllisyys. Maalivahtina tykkään, että voin pitää joukkuetta mukana pelissä hyvillä torjunnoilla. Olen pelannut lajia noin 12 vuotta.

Ella-Riikka Isometsä #88

Pelipaikka: Puolustaja
Maila: Käsimaila 
Kätisyys: Right

Kokemus: 15 vuotta

Ensimmäisiin arvokisoihin osallistuin vuonna 2010 Italiassa. Olin aloittanut sähköpyörätuolisalibandyn vajaa pari vuotta aiemmin. Mielessäni ei ollut koskaan aiemmin käynyt, että voisin harrastaa joukkueurheilua. Sen yhden kerran jälkeen, kun olin vihdoin suostunut kokeilemaan kavereiden suostuttelemana tätä lajia, vei laji minut mukanaan. 

Olen ehdottomasti joukkuepelaaja ja rakastan kaikkea tässä lajissa. Tässä lajissa on mahdollisuus kehittyä, kilpailla ja pelata tavoitteellisesti, haastaa itsensä. Vielä kaikkien näiden vuosien jälkeen olen mukana tunteella ja välillä silmiin nousee ilon kyyneleet ja välillä pettymyksen. Haluan treenata ja kehittää yksilötaitojani mutta myös joukkuepelaamistamme, jotta menestymme vuoden 2024 EM-kisoissa Tanskassa.

Kasper Vuorinen #98

Maila: Käsimaila
Kokemus: 7 vuotta

Olen Kasper Vuorinen Järvenpäästä, mailapelaaja ja pelaan numerolla 98. Salibandy on ollut osa elämääni jo lapsesta asti, ja olen ollut aina kiinnostunut lajista sen nopeatempoisuuden ja monipuolisuuden takia. 

Spt-salibandy merkitsee minulle paljon, sillä se on antanut seitsemänvuotisen urani aikana paljon ikimuistoisia hetkiä niin kansainvälisissä- kuin kotimaan kisoissa. 

Henkilökohtaisena tavoitteenani on kehittää jo olemassa olevia taitojani ja vahvuuksiani, jotta pystyn pelaamaan tulevaisuudessa huipputasolla kansainvälisissä peleissä.

Valmentajat

Mika Borg

Jaakko Linkoheimo

Elias Tammilehto

Joukkueenjohto

Sanna Kalmari, joukkueenjohtaja